TRISOMY teszt Alap

A tesztről

A TRISOMY teszt Alap változata 99% feletti megbízhatósággal szűri a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességeket, azaz a Down-, Edwards- és Patau-szindrómákat a várandósság 11. betöltött hetétől kezdve, valamint ugyanilyen pontossággal megadja a baba várható nemét.
Továbbá, az iGen NIPT szolgáltatásnak köszönhetően, ha az eredmény pozitív, kedvezményes invazív vizsgálatot biztosítunk önnek az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban..

A vizsgálat ára

129.000Ft

Mit mutat ki a teszt?

99% feletti pontossággal szűri a 21-es, 18-as és 13-as kromoszómák triszómiáit, melyek a Down-, Edwards- illetve Patau-szindrómák okai.

pozitív eredmény esetén a magzatvízből történő mintavétel (amniocentézis) szükségességét indikálja

99% feletti pontossággal meghatározza a baba nemét

Az iGen TRISOMY teszt Alap csomag a kismama kérésére, vagy szakorvosi javaslatra is kérhető. A várandósság 11. betöltött hetétől elvégezhető genetikai tanácsadással. A teszt elvégézése ajánlott lehet, ha:

A TRISOMY teszt Alap változata ikerterhesség esetén is kérhető. A teszt módszerének technikai korlátai miatt azonban pozitív eredménynél nem képes meghatározni, hogy az kiszűrt rendellenesség melyik magzatot érinti. Ilyen esetben genetikai tanácsadást követően orvosa invazív mintavételt és kromoszóma-vizsgálatot javasol majd önnek.

*Magas kockázatú kombinált szűrési eredmény, vagy jelentős ultrahangos eltérés esetén kezelőorvosa/genetikusa valószínűleg nem NIPT szűrést, hanem invazív mintavételes kromoszóma-vizsgálatot javasol önnek.

Tesztek áttekintése

Menu