TRISOMY teszt XY

A tesztről

A TRISOMY teszt XY változata a leggyakoribb rendellenességek, azaz a Down-, Edwards- és Patau-szindrómákat okozó triszómiák szűrését a nemi kromoszómák eltéréseinek vizsgálatával egészíti ki.
Az iGen NIPT szolgáltatásnak köszönhetően pozitív eredmény esetén kedvezményes invazív vizsgálat biztosított önnek az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban.

A vizsgálat ára

149.000Ft

Mit mutat ki a teszt?

99% feletti pontossággal szűri a magzati 21-es, 18-as és 13-as kromoszómák triszómiáit, melyek a Down-, Edwards- illetve Patau-szindrómák okai.

A nemi kromoszómák számbéli eltéréseit, azaz a Turner (45,X), a Klinefelter (47,XXY), a Jacobs (47,XYY) és Tripla X-szindrómák (47,XXX) kockázatait.

99% feletti pontossággal megállapítja a születendő baba várható nemét.

A TRISOMY teszt XY változata a kismama kérésére, vagy szakorvosi javaslatra is kérhető. A várandósság 11. betöltött hetétől elvégezhető. A teszt elvégézése ajánlott lehet, ha:

A TRISOMY XY teszt nem alkalmazható többes terhesség esetén. Amennyiben ikreket várnak, a Trisomy teszt alap változata ajánlott önöknek.

*Magas kockázatú kombinált szűrési eredmény, vagy jelentős ultrahangos eltérés esetén kezelőorvosa/genetikusa valószínűleg nem NIPT szűrést, hanem invazív mintavételes kromoszóma-vizsgálatot javasol önnek.

Tesztek áttekintése

Menu